miercuri, 30 ianuarie 2013

Bratara din margele, brodata



Asta e bratara. Prima data iti zic ca baza pe care sunt cusute margelele, toate Toho, e din fetru (6cm latime si 19 lungime).


Culorilele folosite in mare parte albastru si verde le vezi tu mai bine din poze decat sa ti le spun eu. Cele albe.. perle de cultura.



Ca sa o inchizi i-am pus doua capse, ambele cusute de material.
Pret 160 lei

Bonsai lapis lazuli


Am terminat si bonsaiul cu lapis lazuli, ca si marime se apropie de ceilalti, are coroana putin mai intinsa (19 cm). In inaltime se opreste la 22 cm, iar suportul e o felie de nuc, lacuita. Pret 150 lei.



Datele generale ti le-am dat, iar acum iti voi spune cate ceva despre piatra. Numele actual ii vine din Persia tradus ca piatra azurie (inainte ii ziceau safir sau aur albastru) si cam tot de acolo vine si cea mai de calitate piatra. Era trimisa pe restul continentului sau pe cele vecine inca de acum 7000 de ani.
Pe langa persi, era apreciata si de egipteni care atunci cand nu o foloseau ca amuleta (se credea ca are si oarecare puteri magice) sau decor o marunteau si ori ajungea pe temple ori in jurul ochilor. Prin partile noastre a fost adusa (cu forta) de Alexandru al macedonenilor de la egipteni. In America de Sud prima data se pare ca a fost folosita de civilizatia Moche, mai ales in sculpturi si e considerata piatra nationala a statului Chile.

Inca una tot din nuc



tot din lemn de nuc da mai incapatoare decat celelalte si un puukko http://dalelemnului.wordpress.com/

Din lemn de nuc














mai multe poze ai sa vezi tot aici http://dalelemnului.wordpress.com/

Canuta din nuc


canuta din lemn de nuc de marime medie, daca vrei sa stii mai multe despre ea intra aici 
http://dalelemnului.wordpress.com/